Премахнаха палатките пред Румънското посолство

Късно през нощта органите на реда са премахнали новосъздадения палатков лагер на протеста при румънското посолство на бул. "Ситняково".

По информация на БНР, трима души са били арестувани .Задържаните са отведени в Първо районно управление. Двама от тях са били без лични документи, а единият е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Палатковият лагер беше направен снощи от протестиращите по време на шествието , тръгнало от площад"Независимост" и достигнало до Румънското посолство. Те разпънаха палатки и шатри, направиха и барикади от кофи за боклук, дървени палети, врати и гуми. Организаторите на протеста обявиха, че блокадата ще остане 24 часа.

Рано тази сутрин обаче на мястото са пристигнали няколко екипа на полицията и жандармерията и са премахнали лагера на протестиращите.

В момента движението е освободено.

Остават блокирани другите 3 кръстовища - на Орлов мост, пред Университета и пред МС.

На протеста в 36 -я ден хората обстрелваха сградата на бившия Партиен дом с домати.

Преди това на импровизирано парламентарно заседание на площад "Независимост" протестиращите "гласуваха" вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов "заради корупция, грабеж, некомпетентност и наглост"- формулирани от един от организаторите от "отровното трио"- Бабикян.

Най-коментираната тема сред протестиращите снощи бе липсата на кворум в парламента и проваленото извънредно заседание.