46 са жертвите от запалилия се македонски автобус

Жертвите от жестоката катастрофа с македонския автобус са 46, сред тях 11 деца. Това обяви премиерът Зоран Заев, който е в България, заради инцидента.

Досега информацията бе за 45 жертви.

Автобусите, превозващи групата от Истанбул за Скопие са били общо 4-ри. Трите македонски автобуса са преминали рано тази сутрин около 5 ч. през ГКПП Гюешево и са се прибрали в Северна Македония, казват от пункта.

Митничари от Гюешево казаха, че фирмата-превозвач "Бесатранс" от Скопие редовно организира екскурзии до Истанбул, особено когато има няколко почивни дни за северномакедонците.

"Трагедиите са общи, трагедиите са това, което ни прави хора и съпричастни, без значение каква националност са хората, които вече не са сред нас. Единственото, което може да направим, е да изразим нашите съболезнования. Едновременно с това българската държава, във всичките ѝ форми – по отношение на безопасността и разследването на такъв тип инциденти, работи бързо и е на място и в момента, каза служебният премиер Стефан Янев след трагедията на магистрала „Струма”.

Българското правителство предстои да обяви ден на траур в памет на жертвите, каза още Стефан Янев.

От своя страна Зоран Заев изрази съчувствие и към българския, и към македонския народ. Работим взаимно на най-високо ниво, потвърди и Заев.

Запитан дали трагедията ще се отрази на отношенията на двете държави, Заев коментира:

"Ние сме и в добро, и в лошо заедно. Да, тази трагедия ще има влияние на нашите отношения. Позитивно, защото трябва да си помагаме, когато е тежко и да споделяме радостите", заяви Заев.

Премиерът Заев и външият министър на РСМ благодариха на българските власти за бързата реакция и съчувствието.

Вижте повече