Федерацията спира състезателните права на Антъни Иванов

Управителният съвет на Българската федерация плувни спортове взе единодушно решение за спиране на състезателните права на състезателя на ПСК “Черно море” Варна Антъни Иванов за срок от три години.

Налагат му и парична глоба в размер на 2000 лв. Причина за санкцията са серия медийни изяви на Иванов, в които чрез неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на Българската федерация по плувни спортове, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортните институции, гласи решението.

В продължение на месеци УС на Българската федерация по плувни спортове запази неутралитет по започнатата от Антъни Иванов атака срещу българското плуване, българските плувци, ММС и БОК. Неверните твърдения, обиди и клевети, които Иванов изказва пред българските медии и аудитория, бяха подадени от негова страна и до международни сайтове, ангажирани с отразяването на плувните спортове.

На световното първенство по плуване през 2017 година в Будапеща Антъни постига един от най-силните резултати в българското плуване, като се класира на 8-о място на финала на 200 метра бътерфлай