Има обвинени са убийството в Русе

За убийството на 57-годишната Еранухи Пехливанян от Русе, собственик на верига аптеки, на 11 януари са задържани двама безработни мъже. Срещу тях са повдигнати обвинения за отвличане, грабеж и убийство, обявиха от Окръжната прокуратура в Русе.

Двамата са следили и изнудвали жертвата, като има самопризнания за убийството, което се отличава с особена жестокост и организираност.

Еранухи Пехливанян, която е съпруга на общинския координатор на ГЕРБ и председател на групата общински съветници от партията Бедрос Пехливанян, е била следена повече от месец и на 11 януари е била отвлечена от обществен паркинг в центъра на града. Тя е носила със себе си 20 хил. лева. След като е била похитена, жената е била принудена да предаде на престъпниците всички налични пари от дома си - още около 45 хил. в евро и левове.

За да не ги разпознае, двамата решават да я убият. Същата вечер тя е била удушена, а ден по-късно, за да прикрият следите си, убийците разчленили тялото ѝ, след което изхвърлили части от него в река Русенски Лом край населено място на 30 километра от Русе. В момента полицаи и водолази още издирват части от тялото на жената.

Задържаните са безработни и с криминални прояви в миналото, каза прокурор Георгиев и допълни.

„Единият от обвиняемите вчера беше разпитан от прокурори и от разследващия служител на МВР пред съдия от Окръжен съд Русе и показанията му са протоколирани по надлежен ред. Той е човекът, който ни съобщи и къде са местата, на които е била умъртвена и в последствие частите от тялото ѝ са били изхвърлени в реката. След проверка на тези негови обяснения, бяха намерени в късните часове снощи и част от частите на тялото. Мотивът в този случай е изцяло користен“.

Веднага след убийството двамата си поделят парите, като единият изплаща няколко бързи кредита в размер на 16 000 лв., а другият планирал на следващия ден да си купува кола извън Русе.

Двамата са задържани за 72 часа, като до петък прокуратурата ще поиска постоянното им задържане под стража.

Случаят се наблюдава и от Върховна касационна прокуратура.