Асен Агов: Байдън е добър приятел на България

Макар да няма още официални резултати, 100 % е ясно че Байдън е новият американски президент. Числото на гласовете му е неоспоримо. Поведението на Тръмп е недостойно. Той явно не може да губи - коментира резултатите от президентските избори в САЩ Асен Агов- журналист, политик и бивш депутат.

Неговият опит и способността му да работи с хора ще са от голямо значение да се успокои Америка, която сега е неспокойна. Ако погледнем резултатите, той е спечелил 13 от 20-те щата, които дават БВП на САЩ. Там се ражда богатството на Америка.

В тези щати се намират най-добрите университети. Повечето хора, които са гласували за Байдън са образовани и будни. Те защитиха демокрацията в САЩ. Това е най-големият успех на тези избори- каза Асен Агов.

" Познавам лично Байдън. Той ми е гостувал като председател на Сенатската комисия по външни отношения през 1999 година." / Асен Агов е председател на Комисията по външна политика в 38-то НС/.

Разговаряли сме дълго. Той е добър приятел на България! - каза Агов.

Спроед него с администрацията на Байдън ще се засили стратегическото сътрудничество между нас. Той не очаква натиск върху България за позицията ни спрямо Северна Македония и преговорите и за членство в ЕС.

"Нашата позиция е ясна и Македония трябва да се съобразява с нея. А не да се опитва с интриги да я подкопава"-казва Агов.

Тръмп имаше склонност да поддържа специални отношения с тоталитарните лидери- Ердоган, Путин, със лидера на Северна Корея Ким Чен Ун.Той заплашваше да напусне НАТО, започна търговска война с ЕС. Сега всичко това ще се промени- смята журналистът и политик Асен Агов.

ВИЖТЕ ОЩЕ :