Асен Василев е новото име за премиер на ПП

Асен Василев е следващият премиер на България, обяви в обръщение Кирил Петков.

Намираме се на водораздел, обяви той и трябва да решим какъв път да поемем. Ние сме решение да продължим промяната - каза Петков.

"Няма да допуснем България да вземе грешната посока, няма да допуснем шепа хора да ограбват обществените средства, няма да допуснем прокурорите да продължават да бездействат, няма да допуснем чужди дипломати да дават ултиматум на българската държава" - каза премиерът в оставка.

Да, с БСП имаме различия по външно-политически въпрос, имаме различия с част от депутатите на ИТН, но е по-важно да продължим напред. Важно е всички да се обединим с ясно определени задачи за следващите 6 месеца, подчерта Петков.

Трябва да променичм закона за КПКОМПИ и Бойко Рашков да го оглави, трябва да сложим механизъм за наблюдение на главния прокурор, трябва да сменим всички регулатори, така че да работят за българските интереси - БНБ, КФН, КЗК. Трябва да променим закона зо обществените поръчки, да приемем 22 проектозакона за усвояване на милиардите от Плана за възстановяване, да довършим стратегическия план за земеделие, да довършим енергийната диверсификация.

Призовавам да се обединим около тези въпроси в една коалиция. Нищо не е по-важно от това, каза в обръщение Кирил Петков.

Затова аз предложих следващият премиер да е Асен Василев, човек на когото безпрекословно вярвам. С него започнахме и заедно ще завършим промяната, каза Кирил Петков на финала.