След протестите в Айтос

АПИ и комисия от експерти на полицията и общината вече са набелязали мерки за намаляване на инцидентите на пътния участък в Айтос, където на 13 септември при катастрофа с ТИР загиваха баща и две деца, съобщава БНТ.

Това става след почти седмица протести на жителите на града и района. Хората настояват за обходен път извън Айтос и за ограничаване на движението на тежкотоварните камиони. Те наричат участъка "улицата на смъртта".

Само от началото на тази година живота си на това място са загубили над 20 души.

Новите мерки предвиждат да се поставят табели "Внимание" и за по-ниска скорост, където трябва ще се положат изкуствени неравности и оребрена маркировка за ограничаване на скоростта. Ще поставят мобилни кантари за контрол на тежестта на товарните коли и камера за наблюдение.

Променя се и маршрута на тежкотоварните камиони. От следващата седмица те няма да влизат в Айтос. Това обаче е временно, само до началото на зимния сезон.

Ще започне процедура за изграждане на обходен път на Айтос. „До края на октомври ще свикаме Комисията по регионално развитие”, обяви областният управител на Бургас Мария Нейкова.