Рекорд с продажбите на новата книга на Барак Обама

Излезлият първи том на книгата на бившия президент на САЩ Барак Обама “A Promised Land” (Обетована земя) постави рекорди още в първия си ден на продажба, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на изявление на издателя Penguin Random House.

В деня на излизането й, вторник, са продадени 887 000 копия в САЩ и Канада, включително такива, които са били поръчани предварително.

Първият ден от продажбата на книгата на Обама е рекорд за издателството. Според съобщения в медиите книгата на Обама е задминала „The Becoming“, мемоарите на съпругата му Мишел, като през първия си ден през 2017 г. тя е продадена в 725 000 копия.

Книгата е на път да се превърне в най-продавания президентски мемоар в съвременността, пише "Гардиън".

За сравнение 400 000 копия на My Life на Бил Клинтън са продадени в Северна Америка през първия ден, а Джордж У.Буш продава 220 000 копия на Decision Point. Най-бързо продадената книга в историята е Harry Potter and the Deathly Hallows на Джоуан Роулинг през 2007 г., когато за 24 часа са продадени повече от 8 милиона копия.

В първия том на книгата си Обама разказва „ Историята на невероятната одисея на млад мъж, търсещ себе си. И пътя си като личност, до лидер на свободния свят“. Книгата ще се фокусира както върху пътя на Обама към победата на изборите, така и върху събитията по време на неговото президентство.