Мъск ще дойде в Белоградчик

От името на Илон Мъск е направена резервация за ресторант в близост до Белоградчишките скали за 23 април догодина. Това съобщава на БТА министърът на туризма Илин Димитров.

Вчера той покани Илон Мъск да посети България, чрез "Туитър" и "Фейсбук", след като най-богатият човек в света сподели и реагира на публикация, изобразяваща природния феномен. Снимката е на крепостта "Калето" в Белоградчик и е направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Тя е заснета с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата крепост.

"Бях сигурен, че това е в Elden Ring", написа Мъск в профила си в "Туитър", чийто собственик е отскоро. Снимката на Владислав Терзийски, беше споделен от профила Anc_Aesthetics.

Еlden Ring е една от най-очакваните и най-популярните игри на 2022 г. Тя е екшън ролева игра, чийто свят е изграден от автора на "Игра на тронове" Джордж Р. Р. Мартин. Героите попадат във фентъзи свят, изпълнен с приказни пейзажи.

Играта стартира през февруари тази година.


Няколко часа след поста на Мъск, служебният министър на туризма Илин Димитров написа коментар под него, в който кани Мъск да посети България.

“И… да, в крайна сметка ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове – сговорна дружина, планина повдига (в случая- Мъск довежда)“, написа Илин Димитров.

Малко по-рано Димитров покани Мъск да дойде у нас. "Скъпи, Илон, Снимката е от България! Каня Ви да видите това място (Белоградчишките скали). Ние разполагаме с много други уникални забележителности, като една от тях е и най-старото обработено злато в света, което е открито у нас. Елате да ги видите!”.

Мъск получи още много покани да посети страната ни, сред които на представители на местната власт, както и на служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Вижте повече

Виж Белоградчишките скали

Виж Белоградчишките скали

кадри: Никола Тодоров