22 дни протести и блокада на София

Блокирано остава движението пред президентството от протестиращи срещу правителството. Втора поредна сутрин и кръстовището на Орлов мост в столицата остава затворено.

Там има полиция, която отклонява сутрешния трафик.

До момента няма инциденти, нощта също е преминала случайно. Имало е опити за вандалщина, на която полицията е реагирала, но те на са били свързани с протеста Самите те сигнализирали на полицията, която е около тях, че има проблем.

Палатките на Орлов мост остават , лагерът се разраства, има вече и барбекю. Исканията , формулирани от "Боец" са за оставка на главния прокурор, на премиера Бойко Борисов и на правителството и на генералния директор на БНТ Кошлуков.

На Орлов мост се намират Красимир Димитров, който е директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към столичната община, както и Тони Тодоров от СДВР, зам.-директор на "Охранителна полиция".

Те се опитват да преговарят с протестиращите да пропускат поне градският транспорт, защото по думите на Красимир Димитров от Столичната община, градският транспорт се движи с огромно закъснение, автобусите и тролеите също трябва да минават през Орлов мост.

По-рано през вчерашния ден хората замеряха с домати и яйца сградата на МС.