Протестиращите пред Ректората сами прибират палатките

Протестиращите пред СУ събират палатките и освобождават кръстовището. Това е в знак на добра воля -предава БНР. Те се преместват в лагера пред МС.Демонтирането започва в 8 часа тази сутрин.

" Ние имаме едно важно съобщение да направим за софиянци. Целта на нашия протест тук на това кръстовище вече приключи. Ние доказахме, че държавата не може така да третира гражданите си, затова отново завзехме кръстовището, но сега, днес, освобождаваме кръстовището, с цел да улесним нашите съграждани да могат да пътуват по-лесно с градският транспорт, да могат отново да се придвижват свободно и ние преместваме този лагер пред МС, защото очакваме днес Бойко Борисов да вземе важно решение. Искаме там да посрещнем това негово решение. В знак на добра воля, за да го попитаме, дали е взел правилното решение, което е оставка, ние освобождаваме кръстовището и се преместваме на МС"- казва за БНР Никола Вапцаров,един от организаторите.

Протестиращите сами ще почистят .

Блокадите на другите две ключови кръстовища в София остават.

Хората, които са пренощували тази нощ на „Орлов мост“ казват, че нощтта е преминала спокойно и без провокации. Утрото също е спокойно. Не се забелязва засилено полицейско присъствие в района.

През нощта самите протестиращи са се обаждали на тел.112 , за да искат представители на полицията да дойдат и да охраняват барикадата на Орлов мост. Самите те се страхуват от провокации и агресивни групи, които в ранните часове на нощта обикновено се появяваха сред протестиращите.

В края на вчерашната вечер, протестиращите с факелно ществие тръгнаха по Цариградско шосе и спряха движението по булеварда. По-късно се върнаха обратно в лагера от палатки, който е обграден от пейки, контейнери за боклук и дървени панели.

В момента те почистват лагера, който се е разширил видимо.

Спроред вчерашни публикации в медиите в лагера на Орлов мост вече са предимно привърженици на Демократична България, няма привърженици на БСП и Мая Манолова.