Борисов за Алепу: Ще стане едно местообитание на птички...

"Имаше една теория, че било по-правилно да оставим вируса да се развива , но вижте какво каза главният епидемолог на Швеция: "Сгреших фатално. Сега когато имаме знанието от това, което се случи, със сигурност щях да предложа ограничения, макар и не крайни"-каза премиерът Борисов в "Панорама" на БНТ

"Точно това направихме ние. Нашите мерки бяха първи, най-навременни и най-леки. Нашите съседи, държави в Европа затвориха църквите, затвориха хората по къщите, а ние разчитахме да се спазват правилата. Много хора ме упрекнаха - защо съм взел в щаба Мутафчийски, като имаме експерти като Мангъров, Костов. Между двете теории, аз карах по средата - спазвайки и затискайки много бързо тези клъстъри, които се появяваха, както Мутафчийски настояваше, и много бързо отпускайки мерките там, където можеше", обясни премиерът. Няма литература, нищо не се знае. Издъниха се най-голеите държави в света - САЩ,Бразилия, Русия.

Ние първи си направихме маските , облеклата, лекарствата, плазма , с която лекуваме. В момента зареждаме Италия, Австрия цяла Европа с маски. Заводът в Смолян , който правеше ски , сега прави маски , очила.

Ние наблюдавахме как се движат нещата и поетапно отваряхме секторите .Вътрешна продукция се прави с работа.

Много по-бедни сме сега , но много по-здрави! Спасихме животи!

За строежа на Алепу Борисов припомни, че е изпратил там директора на ДНСК. "И му казах: Гледай ме внимателно какво ще кажа - първият етап е подпорна стена, а после се строи комплекс. Който с огромна степен на вероятност няма да се строи. Ако това е подпорната стена и вие ме убеждавате, че това не е хотел? Много внимавайте! Всичко ще е спряно .... И ще стане едно прекрасно местообитание на птички"..... каза Борисов.

За строителството на магистрали, премиерът обяви - на 10 юни започваме Ботевград-Мездра и до края на годината може да го изкараме. Имаме четирилентов път- София, Ботевград- Мездра до Враца . И правим Монтана -Видин.

На Летище София -летище Мюнхен ще е концисионер -обяви оше премиерът за БНТ.