Борисов: Искам да сваля правителството, което подкрепям ли?

„Искам да сваля правителство, което аз подкрепям ли? И като го свалим, ще я поканим нея ли?", коментира Бойко Борисов. Очаквам по-адекватни действия от страна на правителството. Квалификации и обиди в такива случаи никога не са продуктивни. Затова предлагам на масата на преговорите техните искания. Има справедливи неща, има и такива, които не може да станат, коментира лидерът на ГЕРБ думите на Корнелия Нинова.

Питаме се дали пък Борисов не използва справедливите протести на земеделците, за да сваля правителството каза лидерът на БСП Корнелия Нинова

По-рано през деня Корнелия Нинова каза по повод стачката на земеделците:

"Искам да кажа нещо принципно за развитието на българското земеделие. Нашата позиция винаги е била, че по-голяма част от субсидиите трябва да се преразпределят към производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо. Твърде много и европейски, и национални средства се отделят за зърнопроизводство. През 90-те години производството на плодове и зеленчуци представляваше около 25-27% от общото земеделско производство. В момента е между 1 и 2%. Има дисбаланс в сектор земеделие".

Според нея отмяната на забраната за внос на украинско зърно е "национално предателство".