Борисов: Хекимян може да спечели още на първи тур

"Търсихме кандидат нестандартен, ведър, умен, интелигентен, отворен, който познава политическата система и умее да работи в екип", каза в кулоaрите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Така той коментира номинацията на журналиста Антон Хекимян за кмет на София.

Според него Хекимян има огромни шансове да победи още на първия тур.

"Аз мисля, че Хекимян може да победи още на първи тур. Все пак в синя София... Вили Лилков е прекрасен кандидат и заедно с всички тях в последствие в общинския съвет ще работим добре", каза той.

"Софиянци и този път имат възможност да избират "между един ведър, чист и интелигентен човек, който ще поеме някаква отговорност пред тях, ако бъде избран, защото срастването на държавна сигурност, властта и парите е много опасно. Така че софиянци ще могат да изберат".

На въпрос дали местните избори могат да променят картината в национален план, Борисов отговори:

"Мен ме притесни изказването на г-н Асен Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепят. А кого ще подкрепят, "Възраждане", БСП, кого? И ако е така, в парламента от кого ще очакват подкрепа".
"Дал съм ясни указания, че на втори тур подкрепяме кандидата на ПП-ДБ, защото са наши некоалиционни партньори", посочи лидерът на ГЕРБ.

С такава кандидатура търсим широка периферия на избирателите. Със строгопартийна щяхме да се ограничим само в твърдото ядро, каза още Борисов.