Борисов иска анализи дали може семейство да се изолира на вилата си

Възложил съм да се направят анализи, така че в следващите дни да опитаме с разум, дисциплина, предварително обяснение, тренировка, да видим как се получава и дали не може заедно с народа, пазейки се, да облекчим ежедневието-каза Бойко Борисов, след като инспектира строителните работи по отсечката Белокопитово-Буховци на АМ „Хемус".

Премиерът очаква анализите да покажат по какъв начин могат да бъдат облекчени някои от мерките като посещението на парковете, така че рисковете да са минимални и да не се допуска струпване на хора. „За всеки миг сме готови да облекчим това, което може, но е важно за всичко да си партнираме. Ние като нация, дисциплинирано, трябва да се самоконтролираме", каза още Борисов.

Възложил съм да ми направят анализ - какво става, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя", обясни премиерът.

Той специално благодари на огромната част от българските граждани, които спазват мерките. По думите му тяхното отговорно поведение допринася за това да няма масово заболяване в страната. „Много навреме сложихме мерките. Въпреки, че една малка част от населението не ги изпълнява, тя не е голяма извадка, за да предизвика масово заболяване", отбеляза Борисов. Той посочи, че още не сме преминали пика на кризата.

Данните в света са чудовищни, изтъкна Борисов.