Борисов : Очаквам утре проектозакон за отмяна на извънредното положение

Това съобщи Бойко Борисов, след заседание на министри от правителството и Националния оперативен щаб. Ето още от решенията:

От утре ще могат да работят инструкторите , даващи свидетелства за всички видове транпорт-автомобилен , въздушен , морски. Това ще стане със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Разрешават се и индивидуалните спортове на открито , при спазване на предпазни защитни мерки - тенис на корт , тичане и плуване. Плувните басейни се отварят при мерки за дезинфекция в съблекалните -обяви още Борисов.

Заведенията на открито също обсъждахме да бъдат отворени, но детайлите предстои да конкретизираме. Разчитаме на дисциплината на всеки. Трябва да свиктем да живеем с този вирус , който няма да изчезне поне още година, две - каза премиерът.

В следобедните часове след Гергьовден ще премахнем КПП-та. Не го правим сега , за да не тръгнат всички да пътуват и да нарушат мерките за социална дистанция.

Очаквам утре сутринта юристите да предложат проектозакон за излизане от извънредното положение. Като ще се запазят санитарните мерки , без които не може- каза още Борисов .