ПП ще предложат Бойко Рашков за вътрешен министър

"Продължаваме Промяната" ще предложи Бойко Рашков за министър на вътрешните работи в бъдещото правителство. Това обяви Кирил Петков за Евроком. Но всички имена ще се договарят между преговарящите партии, уточни той.

"Аз лично се радвам на работата, която върши. Ние го харесваме, познаваме го, работехме рамо до рамо в първото служебно правителство. Но това не значи, че ще бъде той задължително, това става след работа с коалиционните партньори", каза Петков.

"Важно за мен е да знам, че всеки коалиционен партньор има участие в кабинета, за да станем един отбор", добави Петков и поясни: "Всички се съгласихме, че трябва да е близко до пропорциите в парламента".

Първо, в неделя, ще бъде подписан коалиционният договор, тогава ще се коментират имената на министрите, поясни Петков.

Структурата на Министерският съвет все още се уточнява, но идеята е всеки от коалиционните партньори да има вицепремиер.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев за Нова тв. Самият Василев ще е предложението на ПП за финансов министър.

Министерствата, на които "Продължаваме Промяната" държи и за които са предложили да са водещи са тези на финансите, на вътрешните работи и икономиката, за което смятат, че имат голям експертен потенциал.

"Има министерства, където нашият експертен потенциал е по-малък, а част от коалиционните партньори имат доста повече експерти в тази област", обясни Василев. Той потвърди, че Бойко Рашков ще бъде номинацията за силов министър.