Брат Пит си купи замък в Калифорния

Брад Пит си купи приказен замък за $ 40 млн. в едно от най-красивите места в Калифорния - Кармел.

Звездата вече е собственик на емблематичнaта D. L. James House, откъдето гледката към океана спира дъха, а и самият имот граничи с водата. Висящ над скалите в планините Кармел, средиземноморският замък от пясъчник е построен преди век от известния архитект Чарлз Грийн, за да прилича на Тинтагел в Корнуол, Англия - крепостта на крал Артур, според легендата.

Приказният дом е построен през 1918 г. за бизнесмена от Канзас Сити D. L. Джеймс, в къщата по-късно живее синът му, противоречивият писател Даниел Луис Джеймс.

Брад Пит купи къщата за $ 40 млн. при първоначална цена $ 57 млн., добавяйки още един важен скъпоценен камък към колекцията си от бутикови имоти. Според него D. L. James House може да бъде новата му ергенска квартира. “Това е място, в което съм влюбен от 90-те години на миналия век. Появи се възможност да е моя и не можех да я пропусна”, потвърди за покупката Брад Пит пред американски журналисти. Секссимволът чакал търпеливо близо 30 години, за да купи имота.

Композицията на имота е в средиземноморски стил. Сводестите прозорци, керемиденият покрив и изцяло облицована с камъни, къщата се слива с околния пейзаж. На места е трудно да се установи точно къде е свършила скалата на природата и започва зидарията на гениалния архитект Чарлз Грийн. Известна още като “Към морето”, къщата е описана от критика Рандъл Макинсън като “уникален паметник в САЩ”.

Гранитът и пясъчникът се добиват от скалите там. Макинсън пише, че “каменната структура изглежда е израснала от мястото си на върха на скалите в Кармел”.


Клинт Истууд е живял и е бил кмет на малкия град Кармел, едно от най-красивите места в Калифорния, намиращ се на полуостров. Заобиколен е от естествена панорамна красота. Селището има богато наследство от артисти, писатели и поети.

Продажбата на емблематичнaта D. L. James House е най-новият дом на знаменитост във и около Кармел.