БСП: Оставка на ГЕРБ , подкрепят Божков

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви на пресконференция днес, че започват подписка за оставка на правителството. "Стартираме подписка за оставката на правителството във всеки град. Искаме народен вот на недоверие", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, след заседание на изпълнителното бюро на партията .

Тя допълни, че тази подписка може да прерасне и във вот на недоверие, внесен в парламента и подчерта, че тази инициатива не трябва да се възприема като партийна задача. „Ще предложим на парламентарната група да внесем нарочна анкетна комисия, която да провери всички изнесени факти от Васил Божков“, добави още тя.

Попитана как ще коментира заявката на Божков за нов политически проект, Нинова отговори: "Никак, всеки има право да прави каквото иска в демократична държава".

Днес станахме свидетели на едно политическо решение на БСП да превърнат престъпните намерения на Васил Божков в политически. ГЕРБ няма да се оправдава за един от най-големия му успех по разтурянето на бизнеса на Божков, каза на извънреден брифинг Тома Биков от ГЕРБ. През годините БСП е ставала съучастник на действията на организирани престъпни групи като Бобокови, Баневи, Арабаджиеви, допълни Биков.

Нинова в желанието си да спечели за втори път лидерското място въвлича цялата партия в сложна ситуация, от която ?БСП ще плати политическа цена - каза още Биков.