Хванаха т.н. "Червен пират"

Заловиха "Червения пират", изпращал заплахи към Мария Габриел и министри, към съдия Цариградска след убиството на Мартин Божанов, както и към други публични личности. Това обявиха от МВР.

"Няма лица от криминалния контингент, с които той има някаква комуникация, нито някакъв политически нюанс. Той е изключително асоциален. Няма лица, с които да комуникира и да контактува, живее сам, води клошарски начин на живот", обяви директорът на "Национална полиция" главен комисар Атанас.

Мъжът е съдействал на полицията и е направил пълни самопризнания няколко часа, след като е бил задържан. Заплашвал е хората от два мобилна апарата, които са се свързвали през отворени мрежи за достъп до интернет.

Заплахите са получавани на публичните електронни пощи на институциите, каза Владимир Димитров от звеното за борба с киберпрестъпления в ГДБОП.

"Стигнахме до него като изискахме данни от международна компания, която менажира пощенската услуга и по този начин установихме свързаносттта между всичките тези пощенски кутии, които се припокриваха. Някои от тях е използвал в месеците, когато не е бил на територията на столицата, впоследствие е откривал нови пощенски кутии", оявиха още от ГДБОП.