Задържан е бивш председател на ДАНС

Бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев е бил задържан от полицията след сигнал за незаконен лов, близо до село Сушица, Благоевградско. Заедно с него в полицията са отведени още трима души.

Единият от тях е настоящ служител на ДАНС, а другият е собственикът на футболния отбор Витоша Бистрица.

При претърсването в автомобилите на групата са открити няколко ловни оръжия, голямо количество патрони, както и убито диво животно.

Димитър Георгиев беше освободен от поста председател на ДАНС в края на май т.г. Тогава премиерът Стефан Янев заяви, че Георгиев е вземал политически мотивирани решения.

Сигналът за организиран незаконен лов и два високопроходими автомобила в дивечовъден участък над село Полена е подаден снощи в ДГС-Симитли, потвърди директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов.

В началото на месеца фирма „Бесер 1970“ е подписала договор с горското стопанство в Симитли за организиране на ловен туризъм . Неин собственик е футболният шеф Сергей Ташков, потвърди директорът на стопанството Благой Кишев. "Но за вчерашната дата няма никаква заявка, нито разрешително, няма никакви надлежно оформени документи на територията на Държавно горско стопанство-Симитли“- казва Кишев.

В групата, организирала незаконния лов, е бил и горският служител Владимир Петров, който е задържан тази сутрин.

Срещу бракониерите е образувано досъдебно производство по закона за МВР, казаха от прокуратурата в Благоевград.