ДБ ще подкрепи ново правителство на ПП

"Демократична България“ ще подкрепи "Продължаваме Промяната“ за ново правителство. Това каза след края на консултациите в НС съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Важно е страната да се стабилизира, да бъде излъчено управление и това да стане с първия мандат, според Христо Иванов. За ДБ е важна конституционната реформа, за която обаче ще трябва много по-широко мнозинство в парламента, предаде БТА.

Считаме, че всички трябва да подходим отговорно и да предотвратим четвърти поредни избори в рамките на месеци, защото очевидно това може да доведе до още повече конфронтация, до още повече нахъсване и разделение в обществото, и до следващ парламент, който да бъде още по-разделен, фрагментиран и неспособен да излъчи управление, посочи Христо Иванов.

Излизам от тази среща по-скоро с оптимизъм и то оптимизъм на основа на това, че всички трябва да разбираме,че тласкането на страната към избори е безотговорно и ще бъде наказано от избирателите, подчерта Иванов.

Първите разговори за ново правителство днес бяха с БСП. От партията настояха в програмата да продължи социалният вектор, да се наблегне на образованието и здравеопазването.

Утре продължават конслутациите с отделилите се от ИТН, а след това и с всички народни представители, които смятат, че са способни да взимат независимо решения.