ДБ: Да премахнем влиянието на Русия в България

Днешното заседание на парламента започна с декларация от името на "Демократична България".

Председателят на групата Христо Иванов заяви, че приоритетите за управление трябва да се преориентират към новите международни предизвикателства.

Той заяви, че 24 февруари трябва да е урок за българската политика и призова за смяна на подхода за премахване на руското влияние в страната.

По думите му България е най-силно засегната от "руското хибридно проникване" в държави в региона.

"Българската политика трябва да претърпи сериозна промяна…Ние от ДБ разбираме, че трябва да променим подхода си. Считаме, че премахването на руското влияние в страната трябва да бъде заявено като основна наша задача", каза още Иванов.

Според "Има такъв народ" предложенията на "Демократична България" предстои да бъдат обсъждани.

"Практика е в "Демократична България" господин Христо Иванов да ни запознава с това какво ще прави неговата политическа партия чрез декларации в НС. Това е тяхно, разбира се, абсолютно демократично право да го казват от трибуната, но едни такива точки, които той предлага тепърва, ще се обсъждат, ще се дискутират на коалиционни съвети" - каза Светослав Балабанов в НС.

ДПС настояха "Демократична България" просто да напусне управляващата коалиция, а ГЕРБ - СДС поискаха оставката на цялото правитество, което според тях не се справя.

Темата повиши напрежението в залата и едва не се стигна до физически сблъсъци между депутатите.