Демократична България ще има кандидат за президент

"Демократична България“ ще има кандидат-президентска двойка. "Обсъждат се кандидатури, водят се разговори, ние сме все пак обединение от три различни партии и трябва да си дадем време за дебати във всяка една от партиите и да се говори с кандидатите, които са предложени“. Това каза Цецка Бачкова от ДБ пред БНТ.

Всички са закъснели, дори и най-голямата политическа партия все още не е излъчила кандидат, подчерта Бачкова. Тя отказа да коментира имена на този етап.„Разбирам ентусиазма, когато си нов в политиката, ние тази грешка сме я правили много пъти, така че не можем да ограничим избора на тези хора, които са решили да влязат в политиката. Смятам обаче, че беше изпусната възможност да бъде излъчено мнозинство“, така отговори Бачкова на въпрос за отказа на „Продължаваме промяната“ за излъчване на общи листи с ДБ.

„От наша страна имаше подадена ръка, тъй като все пак българските граждани очакват някаква сигурност да им бъде дадена или поне излъчена на тези избори, сигурност, че може да се създаде редовно правителство, защото иначе може да излъчваме парламенти безкрай“, допълни тя.

В отговор на въпрос, Цецка Бачкова каза, че не може да прецени почтеността на новия политически проект "Продължаваме промяната", тъй като още не е видяла хората, с които работи. Според нея почтеността се оценява и във времето, и в изпитанията.