Декларация на "Възраждане" изостри отново тона в НС

Изостряне на тона в Народното събрание предизвика декларация на партия "Възраждане". В нея се заявява, че отговорността за вчерашните събития пред Народното събрание е на управляващата коалиция и отказът им за диалогичност за съставяне на работна група, в която да влязат различни специалисти и лекари с различно мнение по темата Covid.

"Отказвате по всякакъв начин да сте част от това общество, което не приема вашите мерки. Направете крачка встрани в името на това, да няма разделение в обществото", заяви Цончо Ганев от "Възраждане".

Отговори му Ицо Хазарта от "Продължаваме промяната". Той настоя главният прокурор да поиска имунитета на депутатите от "Възраждане" заради подбуда към безредици:

"Ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа - "Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева....Не е ли правилно, господин главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора. Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти" - каза депутатът от ПП.