Денков: Или ГЕРБ се връща в пътя, или сме в грешна посока

Или ГЕРБ ще се върне обратно по пътя, по който тръгнахме с подготовката на законите, които трябва да се приемат, с изпълнението на управленската програма, или ние през последните две седмици сме се отклонили в грешна посока. Това заяви премиерът Николай Денков на брифинг в парламента тази сутрен.

С избора на този подуправител на НЗОК бяха нарушени два принципа, посочи Денков, в отговор на въпрос за избора на предложения от ГЕРБ Момчил Мавров вчера. Първият е, че не трябва да бъдат назначавани хора, които имат проблеми.

Премиерът обяви, че лично е виждал сигнал от Държавна агенция "Национална сигурност" към прокуратурата за това, че този човек е лобирал. Назначаването му на позиция, която е свързана с разпределението на осем млрд. лева годишно е проблем и ГЕРБ, и ДПС това го знаят, добави той.

Договорките с ГЕРБ винаги са били едни и същи, че трябва да имаме съгласие хората, които се назначават, да бъдат приемливи и от двете страни. Вчера силово, със съдействието на „Възраждане“ ГЕРБ и ДПС избраха този човек, каза още премиерът.

Днес в НС се обсъждат парите за ДОО и бюджета на НЗОК.