Денков: Днес са били освободени всички зам.министри

Изненадващо всички зам.министри са били освободени, обяви новият премиер Николай Денков.

Това е саботаж на новото правителство от страна на президента, коментира премиерът за БНТ.

За освобождаването научихме с голяма изненада днес, това създава проблем, защото има много оперативна работа, тя не спира и минава прези зам.министрите, преди да стигне до министрите, каза Денков. Така че ще трябва в много кратки срокове да успеем да сглобим всички екипи. Това обикновено отнема няколко седмици, ние ще трябва да го направим за по-малко, подчерта акад.Денков.

Другата спешна задача пред правителството е новият бюджет. Ще изтеглим внесения от служебното правителство и ще подготвим нов, с по-малък дефицит, обяви Николай Денков.

Нямаше изненади при гласуването в НС и при речите. Някои търсят просто изява, други вече се готвят за предстоящите местни избори, според премиера Денков.

Разочарован съм от поведението на президента, обяви Денков. Но всяка институция трябва да уважава другата. Моят призив към президента лично е да заровим томахавките и да работим заедно, каза Денков.

Освобождаването на за.министрите може да бъде квалифицирано по различен начин. Аз ще кажа само, че това ще затрудни работата. Това е саботаж на новото правителство, каза още премиерът.