Денков: Не мога да съм премиер на правителство, което бие хората

"Не мога да приема да бъда премиер на правителство, което бие хората по улицата. Моето отношение към вътрешния министър ще зависи от неговото отношение към насилието". Това обяви премиерът Денков на брифинг в МС след състоялата се регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието, в коментар за случаите на насилието от страна на полицаи срещу граждани.

"Ако министърът на вътрешните работи не припознае това като насилие, което заслужава изключително тежка санкция, включително и изясняване защо това се случва периодично в полицията и как го премахваме, да, ще си подам оставката."

Премиерът Денков иска анкетна парламентарна комисия да изчисти всички факти и обстоятелства за събитията от четвъртък вечер в София, когато футболни фенове вилняха в центъра, а отделни полицаи злоупотребиха със сила.

Не съм чул от министъра на вътрешните работи категорично осъждане от това, което видяхме от полицаите като злоупотреба със сила. Без съмнение имаше провокации от страна на протестиращите, но искам Калин Стоянов да излезе и да каже, че това повече не може да се търпи, заяви Денков.

Той информира, че днес е разговарял с вицепремиера Мария Габриел по темата.