Разследват насилие над деца в детска градина във Велинград

Прокуратурата и полицията разследват дали в детска градина "Фантазия" във Велинград е било упражнявано насилие върху децата от страна на служителка.

Поводът са разпространените кадри в социалните мрежи, на които се вижда как възпитателка удря и дърпа деца за косите.

Кадри с малтретиране на 5-годишно момченце в детско заведение във Велинград предизвикаха бурни реакции в социалните мрежи. Потребители онлайн твърдят също, че клиповете са били умишлено изтривани от интернет пространството.

По-рано през деня кметът на Велинград Костадин Коев обяви за bTV, че ще заседава комисия, която да провери сигнала. Кметът на града свик специална комисия, на която беше взето решение директорката на градината да бъде наказана със забележка „последно предупреждение“.

Ввъзпитателката, за която се твърди, че е извършител на деянието, е арестувана за 24 часа, но не ѝ е повдигнато обвинение. Ако подобно деяние бъде доказано в съда, възпитателката я грози лишаване от свобода до 3 години.

Разпитват се работещите в детското заведение и родители. Пред медиите много от тях разказаха за насилие над децата им. Според баба на едно от децата, непослушните са били затваряни в тоалетната.

Директорът на детското заведение заяви, че кадрите с насилие са манипулирани.