Децата, натровили се с бисквитите с канабис, са по-добре

Районната прокуратура в Плевен е образувано досъдебно производство по случая с децата, които се натровиха с бисквитки с канабис.

В хода на разследването се проверяват всички възможни версии за начина, по който са придобити бисквитите, за които се предполага, че са с тетрахидроканабинол, вещество, съдържащо се в марихуаната.

"Това е опасно вещество,забранено е и може да предизвика сериозни увреждания и води до зависимост, което явно се цели в случая", коментира д-р Евгения Бързашка, началник на Клиника по токсикология.

Установява се и начинът, по който бисквитите са достигнали до децата, съобщи говорителят на Районната прокуратура в Плевен.

Децата са на възраст между четири и 14 години и бяха приети в болницата в тежко състояние в Плевенската болница. По думите на близките им бисквитите са им дадени от непозната жена, която ги почерпила. На опаковката на бисквитите има препоръка ¼ от една бисквита да се използва от пълнолетен човек. В случая обаче някои от децата са изяли по една или две, което е довело до временна опасност за живота им.

Това е първи такъв случяй, с толкова малки деца, казват от болницата.

Бисквитите могат да бъдат намерени в интернет.

Децата вече са в добро състояние и до два дни може да бъдат изписани от болницата.