Пеевски: Призовавам Ахмед Доган към обединение в ДПС

Трябва да бъдем обединени, призовавам д-р Ахмед Доган към обединение на ДПС. Никога няма да си го простим и двамата с Ахмед Доган ако партията се разцепи по оста Доган – Пеевски.

Това е абсурдно и ние двамата носим отговорност това да не се случи, каза Делян Пеевски след среща с председателите на областните структури на Движението.

Представители на областни структури са били "натискани и плашени". Джевдет Чакъров е звънял на представители на областните структури на ДПС да не идват на днешната среща, каза Пеевски, който се срещна в столичен хотел с oбластните председатели на Движението.

Той уточни, че още не е говорил с почетния председател Ахмед Доган.

"Колегите призоваха за пълно обединение между г-н Доган и мен. Партията да бъде цяла. Никой не може да си позволи, най-малкото няколко дерибеи, които искат да я разрушат в момента, заради своите амбиции. Надявам се да бъдем заедно, защото ДПС постигна резултат да е втора партия и да има 47 депутати и никой не може да си позволи това да го счупи", каза Пеевски след срещата.

За втория мандат ще пускаме писма първо на партиите дали са готови да подкрепят нашия втори мандат. Ние няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство взимаме го и продължаваме", заяви Пеевски.