Ахмед Доган поиска оставката на Пеевски

Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски.

Той призова за оставките и на ръководството на партията - Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид , Ертен Анисова и Радослав Ревански.

Нека колективните органи да решат дали да останат членове на ДПС или не. Няма друг начин за елиминиране на всяко арогантно отношение в нашите структури, се посочва в призива на Догон, което се чака вече цяла седмица.

Писмото е получено в БТА.

Доган пише, че партията преживява сериозна криза в организационния си живот.

Тази криза е породена от системно неспазване на Устава на ДПС, от грубото погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС през февруари, както и от бруталното отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общински структури на партията, пише почетният председател.

"Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби. Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората. И за голяма моя изненада се твърди, че всичко, което се прави е било с мое съгласие!? Абсурд!", посочва Ахмед Доган.

При такава ситуация няма основание за разбирателство с когото и да било. Народното творчество има формула за подобни случаи в живота: „Късно е, либе, за китка“, допълва той.

Никой не може да открадне или да присвои ДПС. Организацията ни не е еднолично търговско дружество. И затова не е възможно да бъде собственост на никого, казва още Доган.

"Голямата ми молба към вас е да се освободите от страха. Ние живеем в свободен демократичен свят. Защитете го!", пише още почетният председател на ДПС, който завършва писмото си с призива "Винаги ваш, Ахмед Доган".