ДСБ решава за коалиция с ПП на предстоящите избори

Национално съвещание на ДСБ се провежда днес. На него трябва да се реши дали партията да се коалира с "Продължаваме промяната" за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Ръководството на ДСБ, областни и общински председатели на формацията ще решават за общо явяване с ПП на изборите на 2 април. На срещата ще присъстват лидерите на другите две партии от дясната коалиция – Христо Иванов на "Да, България" и Владислав Панев на Зелено движение. Гост ще бъде и съпредседателят на ПП Кирил Петков.

От ПП преди седмица дадоха мандат на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговорите за коалиция с "Демократична България", част от която е и ДСБ.

В самата ДСБ има вътрешнопартийно напрежение и недоволство към председателя на формацията Атанас Атанасов. Обвинения и искания за оставката на Атанасов имаше от петима членове на ДСБ. Срещу него беше внесена и жалба в националния вътрешнопартиен арбитраж – контролен орган, който следи за спазване на устава на партията от членовете и ръководството ѝ.

През ноември миналата година от партията беше изключен председателят на столичния район "Лозенец" Елена Спасова, която бе един от вътрешните опоненти на лидера Атанас Атанасов. По време на последните вътрешни избори за председател, спечелени от Атанасов, Спасова подкрепи основния опонент на председателя Цецка Бачкова, която също напусна партията.