ДСБ ще преговаря с ПП за коалиция преди изборите

ДСБ ще преговаря с "Продължаваме промяната" за общо явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април.

Това реши Националното съвещание на партията.

Целта е освен победа на предсрочния вот, също и разбиване на монопола на ГЕРБ в местната власт наесен, обяви лидерът на партията Атанас Атанасов.

"Трябва да сме заедно следващата битка, за да бъдем първа политическа сила и да поискаме първия мандат за съставяне на правителство. Нека да не прозвучи някак си много крайно, много твърдо, но днес отново въпросът е: или ние, или те", каза пред ръководителите на структурите по места и областните координатори на ДСБ Атанасов.

"Защото е изключително важно кой ще управлява страната до местните избори. Ако ние искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове на страната, не трябва да допускаме служебната власт или правителство, доминирано от ГЕРБ, защото корупционните практики, през които се контролира местната власт, са известни на всички", каза още Атанасов.

За съпредседателя на обединението "Демократична България" Христо Иванов, коалиция с "Продължаваме промяната" няма да бъде спъната от реденето на общи листи. Необходима е конструкция от реформаторско мнозинство, подчерта той.

Гост на Националното съвещание на "Демократи за силна България" бе и съпредседателя на ПП Кирил Петков. За него днешното обединение е първа стъпка към предстоящ голям процес на обединение на "добрите сили".

"Това, което ще видите в следващите три месеца е, че този процес ще продължи като една лавина. Сега ще се обединим и всички хора от задкулисието и от тъмния свят ще почнат да се страхуват", каза Кирил Петков.