Джокович планира да съди Австралия за милиони

Новак Джокович планира да съди австралийските власти! При това за впечатляващата сума от 3,8 млн. евро.

Информацията е на британския таблоид "Сън", предава bTV.

Сръбският тенисист не беше допуснат до участие на Откритото първенство на Австралия, след като властите два пъти анулираха визата му, а накрая го депортираха. Сагата на Ноле започна на 6 януари, когато не беше допуснат до австралийска земя и от летището беше настанен в хотел за мигранти, тъй като властите не признаха медицинското му изключение за липса на ваксинация против коронавирус.

Той обжалва решението и стигна два пъти до съда. Федералният съд анулира визата му окончателно на 17 януари и Джокович се прибра в Сърбия.

Именно срещу това отношение и пропуснатите възможности заради недопускането му до Откритото първенство на Австралия тенисистът и адвокатите му подготвят иск. Майката на Джокович - Дияна, заяви, че условията във въпросния хотел за мигранти са били ужасни, храната е била лоша, а в стаята на сина ѝ е имало буболечки.

Що се отнася до пропуснатите ползи за Ноле от неучастието му на Откритото първенство на Австралия, той можеше да се превърне в първия тенисист в света с 21 титли от Големия шлем. Сърбинът не е пропускал да играе в Мелбърн от 2004 г. насам, като има 9 титли от турнира.

Има вероятност Джокович да загуби и лидерската си позиция в ранглистата, ако вторият Даниил Медведев триумфира в надпреварата.

Ако искът действително бъде депозиран и Джокович успее да вземе съответната сума, той ще компенсира онези 500 000 долара, които трябва да плати за съдебни разноски, коментира изданието.