Борисов поискал оставката на Елен Герджиков от СОС

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков подаде оставка като шеф на СОС и като общинар, по искане на Борисов.

Той е в общинские съвет от ГЕРБ-СДС и шеф на Съвета от 10 години.

Оттеглянето му станало по искане на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината - не се е справял с работата си. Не бил активен - обяви самият Борисов на среща с актива на партията в Пловдив.

„В София се построи метро, детски градини. Вчера чувам, че някакви излизат казват, че градския транспорт в София е закъсал, а те си мълчат. Ама забравиха хората какво беше по време на големите ковид-кризи. Да излязат и да се защитят, да обяснят на хората. Същите тези, които говорят направиха това с авиокомпаниите. Не може при толкова направени неща и нула от страна на другите да търпим негативи заради неактивността. Те чакат аз да се обадя, стоят си там и си мълчат", възмути се Борисов.

„Всеки ден трябва да доказваме и показваме, защо сме най-добрите. Няколко пъти събирах партията, препоръчвах. Герджиков е много възпитано и интелигентно момче, но на гърба на ГЕРБ да си правите кариера на общински съветник не може да стане“, каза Борисов.