Продължава издирването на Емил Боев в Перник

Продължава издирването на 25-годишния Емил Боев от Перник.

Потвърдихме запис, направен в нощта, където се вижда, че Емил е в къща в гората в покрайнините на Перник. Търсихме до късно снощи, оттам поеха полицаите с термодронове и термокамери. Аз чакам нареждане от спасителите, за да видя къде може да съм полезен", каза братът на Емил - Мартин Боев за бНТ.

"На този етап ми стана ясно по поведението му, че просто е бил сериозно дезориентиран, пиян, опитвал се е да се прибере, да намери посока. Това е гора, в която аз самият се изгубвах, докато обикалях. На този етап изключвам всякакви умишлени опити от него, почти съм убеден, че просто иска да се прибере. Зоната е изключително опасна, бяхме 20 души, трябваше ни огромна дисциплина, за да можем да се разбираме къде сме, бяхме с подходяща екипировка, храна, вода и пак ни беше трудно", каза още той.

Емил е в неизвестност от събота вечерта. За последно е видян на кукерския фестивал „Сурва”. Пожарникари, спасители, парапланеристи и доброволци се включиха в акцията по издирването му в понеделник. Над 90% от местността, където Емил за последно е видян, вече е обходена. В издирването участват и хора, участвали в намирането на малкия Сашко от Перник.

Близките на Емил апелират в търсенето да се включат още хора. Всекидневно се разпространяват публикации и снимки на Емил в Перник и в социалните мрежи.

В издирването се използват и дронове с термокамери.