Алексова: Уволнена съм, защото съм пречка за завръщането на модела ГЕРБ

"Моето подозрение е, че бях освободена, защото съм пречка за завръщане на модела ГЕРБ-ДПС". Това обяви уволнената Гергана Алексова, бивш заместник-директор на НКЖИ.

43-годишната Алексова е функционер на БСП от 20 години.

На въпрос как е научила за уволнението си, тя отговори, че е била извикана в кабинета на генералния директор на компанията. Там били само двамата.

"Аз много добре работя с теб, нямам забележки към твоята работа, но така ми наредиха", казал директорът на Алексова. На въпрос кой му е наредил, казал, че "министърът му е наредил", обяви Алексова.

Вчера Алексова написа във Фейсбук, че е изпълнявала разпореждане на генералния директор Златин Крумов.

"Разпореждането му беше, че трябва да се прекрати сделката за горивата с фирмата "Теракорп", която и към този момент беше доставчик на НКЖИ. Договорът с нея е сключен след сделка на Софийската стокова борса на 13 май. Предишния ден вечерта подписах допълнителното споразумение за зам. ген. директор", каза Алексова.

На въпрос кой стой зад "Теракорп" Алексова отговори, че според медиите това е Кирил Добрев.

Тя определи всички обвинения срещу нея като "манипулация". Отрече да е политическо назначение и обяви, че ще обжалва уволнението си.

Георги Свиленски от БСП на брифинг критикува служебното правителство. По думите на Свиленски „държавата не е в нестабилност, каквато се опитват да внушат от президентската институция”. „Тези хора започват с чистки и реваншизъм - показно, срещу членове на БСП”, каза още Свиленски, по повод уволнението на Алексова.

Инж. Марио Гълъбов, предс. на УС на НКЖИ заяви за уволнението на Алексова: "Беше освободена заради несправяне с работата".