Проф.Габровски започва срещи с политическите партии

Започват срещите на номинирания за премиер проф.Николай Габровски с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

За днес са планирани три срещи – с "Демократична България“ в 10:30 ч., с БСП в 11:30 ч. и „Български възход“ в 17.30. Разговорите ще се проведат в НС.

Утре той трябва да се срещне с ДПС и „Възраждане“. ПП отказаха да участват.

Проф.Габровски ще представи визията си за съставяне на правителство с първия мандат и ще потърси подкрепа за такъв, уточняват от пресцентъра на ГЕРБ.

"Ще разчитаме най-вече на професионализъм, на хора, отдалечени от партийните структури, които са известни със своята експертиза в различните области", обяви неврохирургът.

"Идеята е цялостна промяна на политически тон, да се премине от едно кресчендо и от една видима за всички неефективна конфронтация към диалог, към търсене на общи допирни точки. Надявам се и другите политически сили да си дадат сметка, че ако България влече в едни нови предсрочни избори през март, а после през юни, ще загубим изключително важни неща. Ще изгубим време, което България няма", каза Габровски, получавайки мандата в понеделник.