Чолаков: ГЕРБ може да подкрепи новото правителство

ГЕРБ може да подкрепи правителство на Кирил Петков.

„Време е да се поеме отговорност. Допускам, че може да гласуваме с „въздържал се”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Ние ще бъдем конструктивна опозиция и не искаме да сме мрачни критикари”, заяви депутатъ от ГЕРБ Радомир Чолаков за Нова тв.

ГЕРБ като всички иска да имаме ново правителство - каза той.

По повод второто място на партията последните изброи, Чолаков коментира: „Причините са много. Със сигурност трябва да е имало умора от 12 години управление. Българинът обича новото, хубаво е да има такова. Всъщност, два пъти тази година му беше предложено ново. Единият път той избра грешно, но ново. Вторият път пак избра ново, надяваме се този път да е по-добре, макар, че съм скептичен".

Все пак нов парламент - нов късмет. Стари играчи влизат в нови роли. ГЕРБ на този етап тръгват по пътя на опозицията - подчерта Чолаков.„Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател на Народното събрание, защото беше принципна позиция на групата. Който и да беше предложен, ние щяхме да се въздържим.

По думите му задачата на Минчев няма да е лесна. Обясни обаче, че от партията биха му помагали. „Струва ми се, че всички политически сили в парламента трябва да му помагат, за да възстановяваме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година негативни отношения спрямо парламента. Те се дължат на обкръжението на президента и на лидерите на неговата политическа формация”, добави Чолаков.