ГЕРБ връщат мандата

ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство - обяви във Facebook Бойко Борисов, след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

"Приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата", посочи Борисов.

Даниел Митов, Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Цвета Караянчева присъстваха на обявяването на решението от дома на Борисов.

Партиите решиха безотговорно и надменно да откажат преговорите с нас, въпреки че дадох път на нови хора, които градивно да помогнат в ситуация на криза. Ние ще запомним решението на колегите. Най-лесно е да откажеш разговори, защото на тях трябва да се дадат аргументи, каза Борисов, обявявайки връщането на мандата за съставяне на правителство.

Той критикува депутатите в новия парламент за направеното досега.

"Видях как се качиха на мерцедесите....Видях, че едни от първите решения на новите депутати е да си вдигнат заплатата на 10 хил. лв. Видях и друга порочна практика - гласуването с чужди карти. Чухме как трябва да се режат крайници на политически опоненти и как не трябва да се дава думата на опозицията", каза Борисов.

"Мутрите си вкараха адвокатите в парламента. До обяд те ще работят в парламента, а след това в канторите си. Вижте за какво гласуват", каза Борисов.

Според Борисов "Има такъв народ", няма да състави правителство.

Очаква се президентът да връчи мандата на втората политическа партия, след като ГЕРБ върне официално мандата.