Огромно сърце се извиси над Годеч

Над Годеч се появи огромно сърце!

Това е поредна инициатива на Цветан Борисов и негови съмишленици от града. Младите хора искат да помогнат на развитието на туризма в района на Годеч.

"Сърцето на Годеч" се извисява над града, около него има панорамна площадка с пейки, осветление и българското знаме. Оттук всеки може да се наслади на спиращи дъха гледки.

Сърцето, с послание "Аз (обичам) Годеч", се намира на 20 мин. от платформата, тръгвайки към билото и следвайки червените стрелки.

До него може да се стигне и от с. Равна за около 60 мин., като маршрутът преминава и през манастир „Свети Георги Победоносец" и оброчен кръст. До "сърцето" има кутия с книга за впечатления, както и верига за заключване на катинари с пожелания.

Идеята и изработката на "сърцето" е на Цветан Борисов, който създава конструкцията, а в монтажа е подкрепен от своите приятели - Румен Георгиев, Александър Александров, Александър Георгиев, Венислав Георгиев, Борислав Наков, Вилизар Николинов, Вили Георгиев, Георги Александров, Марио Димитров, Дойчо Дойчев и Боян Михайлов.

Момчетата от Годеч казват, че "искат да покажат на общинското ръководство и държавата (с цяло министерство на туризма) как се развива туристическа дестинация".

"Сърцето на Годеч" тупти над града с послание "Пазете чисто", за да запазим природата и сърцето да продължава да бие!

Цветан е на 33 години, роден е и живее в Годеч. Той е инициатор на спускането на българското знаме от скалите над Разбоишкия манастир за 3 март. Ентусиастите спуснаха и мартеница над водопад "Котлите".

Все със същата идея - да привлекат вниманието към Годеч и красивата природа наоколо, да популяризират забележителности както сред местните, така и сред туристи от цяла България.