Градушки и порои

Порои и градушки удариха много райони у нас , през последните 48 часа .

Най-тежко беше положението в селата около Годеч. Едно от засегнатите населени места е Комщица. „Цялата работа беше около 15 минути, но беше страшно. Не съм виждал подобно нещо. Аз си седях на терасата и гледах как стъклата едно по едно падат”, каза Тодор, жител на селото за Нова тв.

Той е запазил във фризера си ледените късове - големи, колкото яйце. А освен стъкления парник, стихията е пробила дупки и в стряхата на къщата.

Градините на хората са буквално унищожени от градушки в целия Северозапад. Пострадаха райони от сръбската граница чак до поречието на Дунав.

След пороите улиците в Лом и Козлодуй осъмнаха изровени от водата. От общината в Лом съобщиха за наводнени мазета и за аварии в електрозахранването. Републиканският път Монтана – София също пострада сериозно. Хората трудно стигат до домовете си заради огромните дупки по настилките.

В Гоце Делчев валя порой, който наводни една от основните улици в града. В хаджидимовското село Абланица имаше наводнени улици и ниви с посеви. Беше подкопан и пътя към село Боголин. Силни бури имаше и в районите на Петрич и Сандански.

снимки: Община Лом