Гърция с рекорден брой заразени

Броят на заразените с новия коронавирус в Гърция се увеличи за денонощие с рекордните 262 души . Само 22 от тези случаи са установени на пунктове на влизане в страната.

Общият брой на заразените с коронавирус в Гърция достигна 6177 души-съобщава Здравното министрество.

85 от новите случаи са регистрирани в Солун, а 66 - в Атина.

В реанимация в гръцки болници се намират 24 пациенти с коронавирусна инфекция. Изведени от реанимация са 132 пациента, чието здравословно състояние се е подобрило, съобщи министерството.

Напоследък броят на заразените в Гърция започна да нараства, достигайки 150-260 случая за денонощие. През последните 14 дни в Гърция са регистрирани нови 1893 заразени, отбелязва ТАСС. Според специалисти са зачестили случаите на предаване на инфекцията в дискотеки и при масови събирания на младежи, които не носят предпазни маски. В домове за възрастни хора в Солун са установени 36 заразени с коронавирус, от които трима служители. Един от тях се е заразил в дискотека.

Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас съобщи пред телевизия Скай, че средната възраст на заразените е паднала до 36 години.

Гъцки учени предупредиха, че страната е изправена пред втора вълна от Covid-19 .

Атина вече разшири изискванията за носене на маски, включвайки всички хора на всички публични места на закрито и обмисля въвеждането на други ограничения,