Гюров: ПП обсъждат и други имена за премиер, освен Кирил Петков

„Продължаваме Промяната” ще обсъдят на национален съвет и други имена, различни от това на премиера в оставка Кирил Петков, за възможна кандидатура на партията при връчването на проучвателния мандат от Румен Радев. Това обяви председателят на ПГ Андрей Гюров.

По думите му в ПП има много подготвени членове за поста.

"Утре, за връчването на мандата, ще отида аз при президента Радев. Знаем със сигурност, че ще го приемем със съответната номинация за премиер. След това ще имаме още една седмица време за разговори, през която да получим подкрепа", отбеляза още Гюров за Нова тв.

На въпрос дали се обсъжда кандидатурата на Никола Минчев за поста, Гюров отговори, че той със сигурност е изключително подготвен и е фигура, която се ползва с уважение в парламента.

По думите му ПП не се притеснява от избори, тъй като подкрепата, която партията получава от гражданите и нейните съмишленици е много добра.

"Това ни дава страхотна изходна база за явяване на избори. Това обаче не е национално отговорното поведение", каза Андрей Гюров.

Той коментира и закритото заседание на Народното събрание снощи, където беше обсъждан въпросът за това, че страната ни гони руски дипломати.

По думите на Гюров в докладите на ДАНС има конкретна информация за хора, които са работили против националния интерес и са били заплаха за националната ни сигурност.