19-годишен с опасност за живота, след гонка с полицията

19-годишен шофьор на лек автомобил е настанен в болница със сериозни наранявания и опасност за живота след катастрофа в Старозагорско. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

В 2:00 часа тази нощ в района на 180 километър на автомагистрала „Тракия“ полицейски служители подали сигнал за спиране на лек автомобил. Шофьорът не се подчинил, направил заблуждаваща маневра, че ще спре, но след това ускорил скоростта и влязъл в насрещното движение на магистралата. Полицаите включили светлинната сигнализация и тръгнали след него. Предприети са заградителни действия от друг патрул. Нарушителят е бил принуден да напусне магистралата на първата възможна отбивка, съобщават още от МВР.

Малко след това автомобилът катастрофирал, а полицейските служители незабавно са оказали първа помощ на водача.

"Шофьорът е със сериозни наранявания в реанимация и интубиран", каза директорът на болница "Проф. д-р Стоян Киркович" Йовчо Йовчев. Има опасност за живота на пострадалия.

Полицаите са задържали пътуващите в лекия автомобил - четири лица, някои тях непълнолетни, които са се опитали да избягат от местопроизшествието. Пътниците не са пострадали. Справка за автомобила показва, че той е с прекратена регистрация и без гражданска отговорност. Водачът нямал свидетелство за управление на моторно превозно средство.