Отново поискаха оставката на Иван Гешев

Денят в парламента днес започна с декларация от името на партиите в управляващата коалиция. В нея те настояха за оставка на главния прокурор Иван Гешев.

"Като отчита бездействието на прокуратурата и нейното ръководство за разследване на случаи на корупция по високите нива на властта, довели налагането на безпрецедентни санкции по силата на глобалния закон "Магнитски" на САЩ, които увреждат международния авторитет на страната. Главният прокурор не е защитил конституционните права на гражданите на мирен протест като е допуснал пряко подчинената му специализирана прокуратура да поиска масово прилагане на СРС по отношение на стотици мирно протестиращи български граждани, настояваме за оставката на главния прокурор, прочете от трибуната Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП.

След края на декларацията, депутатите от партиита в управляващата коалиция станаха на крака и ръкопляскаха.

"Да ръкопляскате на една молба е срам и позор за всички вас", каза Цончо Ганев от "Възраждане". Той обвини управляващите в демагогия, защото не подкрепили техни предложения за промени в Закона за съдебната власт, които предвиждали смяна на главния прокурор.

Вие не искате оставка, защото това е невъзможно, а молите главния прокурор да се оттегли, уточни от трибуната Ганев.