Нови следи на изчезналия студент от Пловдив

Нови следи по случая с изчезналия студент Мартин Иванов от Пловдив. Сигнал, че е забелязан в София, доведе в столицата неговите родители. Те получили и съобщения от неговия телефонен номер, но апаратът вече е изключен.

„Получихме сигнал във фейсбук от момче, което работи в книжарница в този МОЛ. Той ми написа, че е забелязал момче с подобно описание в 20.30 часа и че е бил видимо притеснен. С доста сплъстена коса. Значи най-вероятно не се е къпал. Решихме да дойдем да проверим камерите на центъра, за да видим дали е той. Да знаем дали е жив. Прегледаха записите, но казаха, че ще ги прегледат още по-обстойно. Очакваме съдействие от самия търговски обект вътре“, каза майката на Мартин Силвия Георгиева пред БНТ.

Родителите му също така са получили и съобщения от неговия телефонен номер, който вече е изключен.

„Помолих го да ми пише, че е добре. Той ми изпрати само снимка на прозорец на влак или автобус не мога да разбера и се вижда едно поле. Това е за вчера. А предната вечер пак получих смс от него "Утре се прибирам с влака". Де факто вчера трябваше да се прибере, както ми е написал и аз го помолих да ми прати селфи, за да видя, че е добре. Изпрати ми снимка. Видимо уплашен изглежда на снимката и дотам беше комуникацията. Много хора споделят публикациите, много коментари има. Хората съдействат, пращат“, каза още майката.

20-годишният Мартин изчезна на 25 януари вечерта, след като се качил във влака от Пловдив за Стара Загора. Момчето учи "Ветеринарна медицина" в Стара Загора и на следващия ден имал изпит. Бил е облечен с тъмносиньо яке, черни дънки, кафяв пуловер, черни маратонки. Мартин е с дълга коса, висок е 185 см.

Призивът на родителите му е всеки, който го забележи, да сигнализира полицията или самите тях - техните контакти са разпространени в социалните мрежи.