Кабини за дезинфекция в Синагпур убиват 99% от коронавируса

В Сингапур се появиха автоматични кабини за дезинфекция, в които могат да бъдат унищожени 99 процента от всички вируси и бактерии, съобщи днес в. "Стрейтс таймс", цитиран от БТА.

Човек трябва да остане в кабината 10-20 сек., докато средствата за дезинфекция унищожат микробите по повърхността на кожата и предметите. Според създателите на кабината използваните вещества са напълно безвредни за човека, който може да диша свободно, докато е вътре.

Нововъведението струва 4500 сингапурски долара (3100 американски) и може да обслужва до 150 души на ден.

По данни на здравното министерство от днес през изминалото денонощие в Сингапур са регистрирани 465 нови случая на коронавирус, с което заразените стават общо 27 356 - най-много в Югоизточна Азия.

Починалите от коронавируса обаче са само 21 - едно от най-ниските равнища на смъртност в света. Здравното министерство посочи, че вчера от болница са били изписани над 1200 пациенти, най-големия дневен брой от началото на пандемията. Оздравелите са над 7200.

От 12 май властите отмениха част от въведените на 7 април ограничения. Възобновиха работа някои фирми, отново бяха отворени магазини, фризьорски салони, обществени перални. Кафенетата и ресторантите обаче засега могат само да предлагат храна за вкъщи.

Излизайки от дома си, всички трябва да носят маска, включително деца над 2 години. При първо нарушение има глоба от 300 сингапурски долара, при повторно - 1000 сингапурски долара, а при следващо се налага затвор до 6 месеца. Чужденците подлежат на депортиране.