Ден на будителите - Какво е да правиш добро

ПРАЗНУВАМЕ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ.

КАКВО Е ДА ПРАВИШ ДОБРО

БУДИТЕЛ НА 2020 - д-р КАЛИН ВАСИЛЕВ

Слушателите на Българското национално радио избират редовно "Будител на годината". За 2020-та това е Калин Василев и инициативата "Търново рънс“.

"На 38 години съм, доктор по генно инженерство, учил съм биология цял живот. След 14 години навън, през 2014г. реших да се върна тук, в родния град и да променя изцяло живота си. Видях, че много неща моган да се случват, има нужда от млади, хубави хора, които да действат, да направят нещо и реших да остана. Като на шега! Реших да подтикна хората да правят нешо добро за себе си, за здравето си, за обществото" - това каза Калин Василев.

Първоначално бяхми една неформална група, групичка от приятели и с много агитиране и каране на хората да повярват, в момента имаме хиляди последователи - казва Калин.

Слушателите на БНР избраха д-р Калин Василев за "Будител на 2020"

"Беше невероятен момент. Ние си казахме уаау! Наистина направихме нещо! Хората са гласували за нас. Нека бъдем реални....Търново е 65-70 хиляден град, не е Пловдив, София, Варна. Така малкият град може да бъде забелязан и да даде тласък и на други малки градове. В Плевен имам приятели, които искат да направят това, което правим ние" - отбелязва Василев.

Промяната е уникална за тези 5 години. Не говорим само за здравето. Този сектор някак избухна. Но и това да си дарител, да дариш малка сума или времето си, вече не е табу. Всеки малък град е пълен с хубави хора, които искат да направят нещо добро - казва Калин Василев.